Kiviclub week 33 - 2022

De laatste week van de zomervakantie is weer voorbij. Het thema van week 33 is “muziek”. Hiervoor is een muziekprogramma opgezet. Dit programma zit vol liedjes, bewegingsspellen en andere activiteiten om met de kinderen muziek te maken.

Naast dat muziek maken leuk is heeft het nog veel meer positieve effecten op uw kind. Muziek helpt kinderen om met hun gevoelens om te gaan. Liedjes bieden troost, rust of maken kinderen blij. Ook bevordert muziek de concentratie van kinderen, creativiteit en het samenwerken. Het goed om leren gaan met instrumenten zorgt voor een betere ontwikkeling in de coördinatie en motoriek.

MuziekMees

Deze week is de Muziek Mees langs geweest bij verschillende Kiviclubs. Tijdens de muziekles van de Muziek Mees waren de kinderen zelf actief bezig. De kinderen konden zelf ervaren, beleven en voelen wat muziek met hen deed.

muziek 1

Springkussen

Op verschillende kivido locaties kon je deze week een springkussen vinden. Omdat we buitenspelen erg belangrijk vinden, hebben we het plein voor onze deur omgetoverd tot een springkussenparadijs. Aan de blije gezichtjes te zien hebben de kinderen zich erg vermaakt!

springkussen 1      springkussen 2

Knutselactiviteiten

Ook hebben we andere leuke activiteiten gedaan deze week. Onder andere: een schuddoosje knutselen, een liedje maken, dansworkshop en een workshop beatboxen.

Naast deze activiteiten zijn er ook sportieve spellen gespeeld voor de kinderen die dat leuk vonden.

Dit was de laatste week van de zomervakantie. In week 34 beginnen de scholen weer. We kijken uit naar de herfstvakantie vol met leuke nieuwe activiteiten!

Kiviclub week 32 - 2022

Het thema van week 32 is “insecten en kriebelbeestjes”. De natuur is voor veel kinderen fascinerend, vooral alles wat kriebelt, kruipt en fladdert. Er is zoveel tofs te ontdekken in de natuur. Kijk eens samen rondom het huis, welke kriebelbeestjes kunnen jullie vinden?

Het is van belang dat kinderen leren dat insecten niet allemaal slecht zijn. We hebben namelijk insecten nodig. Zonder insecten zullen we bijvoorbeeld geen honing hebben en zou ons groenafval niet afgebroken worden.

 

Bijenimker

De kinderen van een aantal Kiviclubs zijn langs geweest bij Plukhoek Mookhoek en/of TotalisNaturales. Ze kregen onder andere een rondleiding door de bloementuin, leerden alles over de bijen van imker Flip, hebben een kijkje genomen bij de bijenkast en mochten proeven van de lekkere honing.

Als afsluiter hebben de kinderen een eigen kaars gemaakt van bijenwas. De kaarsen mochten ze uiteraard als aandenken mee naar huis nemen.

imker1     imker 2      imker 4

Knutselactiviteiten

Ook hebben we andere leuke activiteiten gedaan deze week. Onder andere: houten vlinders knutselen, wormenhotel en/of insectenhuisje in elkaar zetten, en meester David kwam langs om ballonfiguren te maken.

Een wormenhotel maken was voor de kinderen een leuk experiment. Wat doen de wormen onder de grond? Wat eten ze? Hoe bewegen ze? Met hulp van het wormenhotel kregen de kinderen antwoord op hun vragen.

Naast deze activiteiten zijn er ook sportieve spellen gespeeld voor de kinderen die dat leuk vonden.

imker 3      imker knutsel      imker knutsel 2

In week 33 hebben we activiteiten op de planning staan in het thema “muziek”. Dat beloofd een sfeervolle week!

Kiviclub week 31 - 2022

Het thema van week 31 is experimenteren en proefjes. Hoe jong je ook bent, de wetenschap is interessant voor iedereen!  Kinderen willen spannende dingen doen, ervaren en experimenteren. Wij geloven dat kinderen het meeste leren door zelf te doen en te ontdekken!

Proefjes

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze leren door hun nieuwsgierigheid welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn. Door zelf iets uit te proberen leren ze beter dan dat ze verteld wordt waarom iets gebeurt. Tijdens het experimenteren met proefjes hoeft een kind niet meteen alles te begrijpen. Je kunt samen het proefje nog een keer doen om nog eens te ervaren hoe en waarom iets gebeurt.

De kinderen zijn zelf ook gaan experimenteren. Ze hebben onder andere geëxperimenteerd met snoepjes, water en nog veel meer!

proefjes 1      proefjes

Goochelen

Meester David is deze week bij alle Kiviclub locaties langs geweest om de kinderen te leren goochelen. Kinderen willen niet alleen naar trucs kijken, maar willen ook actief meedoen en erbij betrokken worden. Daarom zit de goochelshow van David vol humor, interactie en onverwachte momenten.

goochelen      goochelen 1

Rondleiding door Feyenoord Stadion, De Kuip

Dinsdag 2 Augustus hebben de kinderen van KiviSportClub een rondleiding gekregen door het Feyenoord stadion. Voor de kinderen was dit een leuke, verrassende en stoere belevenis.

Tijdens de rondleiding stonden de kinderen aan de rand van één van de beste velden van Nederland, mochten de kinderen plaatsnemen op de stoel van de hoofdtrainer en voelde ze de wedstrijd spanning in de spelerstunnel en kleedkamer. Ondertussen vertelde de gids de leukste verhalen over Feyenoord en De Kuip.

feyenoord 1      feyenoord      feyenoord 2

Graffiti workshop

Donderdag 4 augustus hebben de kinderen van KiviCrea&KlusClub een graffiti workshop gekregen. Tijdens de workshop leerde de kinderen hoe zij hun eigen graffiti kunstwerk konden maken. Na afloop mochten de kinderen hun kunstwerk mee naar huis nemen. Wat een kunstenaars!

graffiti 1      graffiti

Overige activiteiten

Ook hebben we andere leuke activiteiten gedaan deze week. Onder andere: een tie dye T-shirt maken, robot knutselen, slijm en verse groentesoep maken en nog veel meer.

Naast deze activiteiten zijn er ook sportieve spellen gespeeld voor de kinderen die dat leuk vonden.

shirts tye dye

In week 32 hebben we activiteiten op de planning staan in het thema “insecten en kriebelbeestjes”. Lees hier in het volgende blog meer over!

Kiviclub week 30 - 2022

Het thema van week 30 bij KiviCrea&KlusClub en KiviSportClub was “water en ijs”. Bij de andere Kiviclub locaties was het thema “zon zee en strand”. Leuke thema’s vol zand, water, ijs en plezier!

 

Zwemmen

Maandag 25 juli hebben de kinderen van KiviCrea&KlusClub bij de Boogerd gezwommen.

Wist je dat zwemmen je kind helpt fit te blijven en de spieren te trainen? Water biedt weerstand tijdens het zwemmen, van deze weerstand word je sterker zonder je gewrichten te veel te belasten. Sterke spieren zijn minder vatbaar voor beschadigingen.

Tijdens het zwemmen worden lichaamsdelen getraind die normaal snel vergeten worden. Denk hierbij aan de tenen, vingers en polsen. Dus hoe leuk is het om dit te combineren met een vakantie activiteit, om spelenderwijs sterker te worden!

zwemmen 1      zwemmen

Kanoën

Donderdag 28 juli zijn de kinderen van KiviSportClub bij Boerderij de Kikkershoek geweest. De kinderen hebben hier gekanood en een polderport parcours afgelegd tussen de fruitbomen.

De kinderen gingen de strijd met elkaar aan tijdens het broekhangen, zeepvoetbal, flipperlopen, klompenrace en nog veel meer! Ze waren zeker niet bang om vies te worden tijdens de poldersport. Toppers! Hierna zijn ze een eindje gaan kanoën op de Vliet, dat naast de boerderij ligt.

Als afsluiter kregen de kinderen een ijsje en konden ze zich nog even ontspannen op de skelters.

poldersport     poldersport 1    kanoën

Magneetvissen

Donderdag 28 juli zijn de kinderen van KiviCrea&KlusClub gaan magneet vissen bij het water achter de Boezem. Het was gelijk een succes! Voor de kinderen was het een stoere, verrassende en spannende belevenis.

magneet vissen      magneet vissen 2

Overige activiteiten

Ook hebben we andere leuke activiteiten gedaan deze week. Onder andere: spelen bij Speelvlucht (de speeltuin bij de Boezem, in Oud-Beijerland), ijsjes maken, ijsballen uithakken, ijsboekenlegger knutselen, ijs zonnelicht hangers knutselen en nog veel meer.

Naast deze activiteiten zijn er ook sportieve spellen gespeeld voor de kinderen die dat leuk vonden.

ijsje      ijsje 1

Op naar nog veel meer dagen plezier bij Kivido! In week 31 hebben we het thema “experimenteren en proefjes” op alle locaties van de Kiviclub.

Kiviclub week 29 - 2022

Het thema van week 29 was zon, zee en strand. Door de hittegolf, begin van de week, hebben wij helaas een aantal activiteiten moeten schrappen. Toch hebben er nog wat leuke activiteiten plaatsgevonden, waaronder een karate clinic bij een aantal Kiviclub locaties.

karate 1     karate 11      

Karate clinic

Tijdens de clinic leerden de kinderen de eerste kneepjes van karate onder begeleiding van Sensei Kevin Splinter (Tenryu Dojo). De kinderen startten de clinic met een meditatie oefening. Hierna kwam een korte uitleg en mochten de kinderen zelf aan de slag. Als afsluiting werd er opnieuw een meditatie oefening gedaan zodat de clinic rustig en op een positieve manier kon worden afgesloten. Tijdens de clinic konden de kinderen zich helemaal uitleven. Ze leerde de basistechnieken en kregen zowel mentale als fysieke oefeningen aangeboden.

Karate geeft zelfvertrouwen en verhoogt het gevoel van eigenwaarde bij kinderen. Ze leren op een positieve manier voor zichzelf op te komen. Ook versterkt karate het groepsgevoel en de ontwikkeling van de sociale contacten. Kinderen met minder zelfvertrouwen voelen zich door karate zelfverzekerder, en drukke kinderen leren zich beter te beheersen. Maar het is vooral gewoon leuk om te doen.

Er werd door alle kinderen enthousiast meegedaan, dit ook mede dankzij de manier waarop Kevin de clinic verzorgde.

karate 12     karate 7      karate 5

Knutselactiviteiten

Ook hebben we andere leuke activiteiten gedaan deze week. Onder andere: zandkastelen wedstrijd, eigen vlieger maken, zonnelicht vanger maken en een keramisch vispotje verven.

Naast dat er is geknutseld zijn er sportieve spellen gespeeld voor de kinderen die dat leuk vonden.

karate 6      karate 11

In week 30 gaan we nog even door met het thema “zon, zee en strand” op alle Kiviclub locaties.

Kiviclub week 28 - 2022


De eerst week van de Kiviclub is alweer voorbij. Het thema van week 28 waren de dino’s. Veel kinderen maken in hun leven een fase door waarin ze gefascineerd zijn door dino’s. Door de enorme grootte en het wonderlijke uiterlijk van de dino wordt de fantasie van de kinderen gestimuleerd. Ook kan de fascinatie voor dino’s uw kind helpen met kennis te verwerken, zijn concentratie te ontwikkelen en het trainen van de vaardigheid om informatie te verzamelen en te onthouden.

 dino 1      dino 2

Wat zijn dinosauriërs?

Wat zijn dino’s? Waar komen ze vandaan? Zien we ze nog wel eens ergens lopen? En wat eten ze eigenlijk? Als je zulke vragen aan kinderen stelt komen er prachtige antwoorden.

Voor kinderen is het begrip ‘tijd’ vaak vreemd. Het is waarschijnlijk onvoorstelbaar voor ze dat er een tijd was dat zij nog niet op de aarde waren. Laat staan dat er in de geschiedenis dino’s leefde op aarde. In dit thema hebben de kinderen spelenderwijs meer geleerd over dino’s en de tijd waarin zij leefde.

 dino 3      dino 4

Knutselactiviteiten

De activiteiten die we hebben gedaan zijn: 3D dino knutselen, vliegende dino knutselen, dino ei uitbikken, dino sleutelhanger kleuren en een dino masker knutselen. Naast dat knutselen heel leuk is wist je dat het ook heel erg goed is voor de ontwikkeling van jouw kinderen?

Knutselen stimuleert de creativiteit. Het kind leert zijn gedachten om te zetten naar een knutselwerkje met de beschikbare spullen. Als een kind het leuk vind om te knutselen zal hij/zij sneller extravert zijn.

Naast dat er is geknutseld zijn er ook sportieve spellen gespeeld in het thema dino’s voor de kinderen die dat leuk vonden.

 dino 5      dino 6

Op naar nog veel meer dagen plezier bij Kivido! In week 29 hebben we het thema “zon zee en strand” op alle locaties van de Kiviclub.

Zonnebescherming & Voeding voor de leeftijd van 9-13 jaar!

Gezonde Kinderopvang:

Hier treft u een informatieve folder over zonnebescherming en voeding voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar.

Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon? Zonnetjesweek!

Informatieve krant over voeding voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar!

Gezonde traktaties

Wi zien graag alleen gezonde traktaties terug wanneer een kind jarig is (KDV/PSG) of wanneer een kind afscheid neemt (KDV/PSG/BSO). Heeft u zelf geen inspiratie? Geen probleem, kijk op deze website en ga aan de slag met een leuk en gezond idee.

Traktatieposter-1.jpg

Beste mediatips voor peuters en kleuters!

Hier 2 handige brochures die wij graag met u willen delen:

Media Smaties Wegwijzer Peuters

Media Smarties Wegwijzer Kleuters

Beste mediatips voor peuters en kleuters!

Blog van pedagogisch medewerker Peter

Hier treft u een leuke en leerzame blog van pedagogisch medewerker Peter! Veel leesplezier en wellicht haalt u er bruikbare tips uit.

Informatie over autostoeltjes deel 1!

Informatie over autostoeltjes deel 2!

Gezonde Kinderopvang bestaat 4 jaar

De Gezonde Kinderopvang bestaat inmiddels 4 jaar! Bekijk de Factsheet voor de reultaten.

Lees hier meer over Kivido en de aanpak Gezonde Kinderopvang!

Dankbaar & Trots

Hoera! Ook dit jaar zijn wij klachten vrij!

Klachtenvrij-pin-2021