Wat doet de coronacrisis met jonge kinderen?

Bekijk hier een goed artikel over wat de crisi doet met jonge kinderen. Veel leesplezier!

Artikel :Wat doet de coronacrisis met jonge kinderen?

Wij spelen buiten!

Doe jij mee? Wij spelen buiten!

Je hoort regelmatig het advies voorbij komen dat kinderen buiten moeten spelen. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) is minimaal 1 uur buitenspelen per dag! Of de kinderen nu in de tuin spelen, in de speeltuin of je ze meeneemt naar het bos. Dat maakt niet uit; buiten is buiten!! Maar waarom is buiten spelen zo goed voor kinderen?

Natuur biedt kinderen niet alleen buitenlucht, maar helpt ze de verbinding met hun omgeving te maken, stimuleert hun creativiteit en helpt mentale barrières en angsten te overwinnen. Zo ontwikkelen ze zelfvertrouwen. De patronen in bomen, bladeren, open ruimtes werken rustgevend op het menselijke brein. Kinderen worden, net als volwassenen, kalm van natuur. Regelmatig ervaren en ontdekken van de natuur stimuleert het mentale en fysieke welzijn van kinderen en ondersteunt de regulatie van hun immuunsysteem, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Lekker rommelen en vies worden tijdens het spelen heeft een functie. Natuur prikkelt ook de nieuwsgierigheid. Buiten spelen is dus op heel veel vlakken gezond. Lichamelijk, mentaal en sociaal. Buiten spelen heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school. Kinderen die veel (buiten)spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die weinig en/of binnen spelen.

 Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en daarom is er een aftekenlijst om in te kleuren samen met de kinderen. Elke keer als je een uur per dag buiten bent gewees,  kan er een vakje ingekleurd worden. Zullen we kijken wie er aan het einde van het jaar het meeste buiten is geweest?!

Klik hier voor de afvinklijst!

Update: Opleidingsbeleidsplan

Het opleidingsbeleidsplan van Kivido heeft een update gekregen! Lees hem hier eens een keer goed door, wanneer je thuis aan het werk bent.

Opledingsbeleidsplan

Wist je dat deze ook door ouders gelezen moet kunnen worden? Print hem uit en vervang hem voor de oude versie!

Centrum Vertrouwenspersonen Plus is veranderd van naam.

Centrum Vertrouwenspersonen Plus is veranderd van naam. Vanaf 1 januari 2021 is dit Centrum Veretrouwenspersonen Plus, collectief kinderopvang geworden.

Het stappenplan bij een collega die (seksueel) grensoverschrijdend gedrag vertoont naar een andere collega is hierdoor aangepast. Check hier het stappenplan en de nieuwe flyer van stop ongewenst gedrag.